Японія - традиційна їжа

Японія

Яку їжу варто спробувати в Японії? Що найчастіше продається в місцевих ресторанах?

Купуйте квитки до Японії заздалегідь

Японська кухня

Оскільки Японія - сезонна країна, ви можете спробувати щось нове майже в кожному місяці вашого перебування. Найбільше, з чим ви можете зіткнутися:

локшинасоба - гречана локшина, яку подають холодною влітку (дзару соба) або теплою взимку. Один з основних варіантів - каке соба (гречана локшина з бульйоном).

Локшинаудон - товста пшенична локшина жовтуватого кольору, що слугувала локшиною для соби.

Локшинарамен - суп рамен взагалі можна приготувати різними способами, локшина - це яєчна локшина в китайському стилі, але рамен настільки популярний в Японії, що місцеві жителі сприймають його як свій власний. Найважливіше в рамені - це бульйон, його виробництво зазвичай тримається в секреті, тому кожен раменний ресторан пропонує різний за смаком бульйон, навіть якщо це одна і та ж страва. Окрім бульйону та локшини, до складу рамен входять овочі та м'ясо, приготовані різними способами.

Гьоза - фаршировані мішечки з м'яса та овочів, приготовані на пару або смажені.

Темпура - овочі, морепродукти та риба, загорнуті в оболонку, схожу на три-обгортку, але в результаті виходить помітно хрусткіша.

Суші - переважно сира риба з рисом і водоростями. Типовий суші - це рулет з рису і м'яса, покритий водоростями і називається макі. Рис з рибою зверху - нігірі. Самі шматочки сирої риби називаються сашимі.

Натто - ферментовані соєві боби світло-коричневого кольору. Вони мають дуже різкий запах і типово сильний смак, іноземці часто навіть не можуть їх спробувати через сильний запах. Однак вони дуже корисні!

Бенто - ланч-бокс, в основному всього потроху. Зазвичай бенто купують на потяг або сінкадзен, їх продають прямо на платформах.

Сенбей - рисові крекери, вкриті соєвим соусом і водоростями, схожі на знаменитий "японський мікс".

Чаї - типовий зелений чай сенча, генмайча - зелений чай зі смаженим рисом, мугіча - ячмінний чай, порошковий чай матча з гіркуватим смаком, що використовується переважно в чайних церемоніях та як ароматизатор для солодощів тощо.

Алкоголь - саке - рисове вино, типовий японський алкоголь. Сьочу - японський солодкий картопляний спирт. Пиво - Асахі, Саппоро, Кірін, Єбісу, ...

Цукеркита солодощі - традиційні солодощі виготовляються з рисового борошна, крохмалю та солодких бобів анко.

Що не можна робити під час їжі

Не встромляйте палички в рис, а кладіть їх на тарілку. Палички встромляють у рис лише під час похоронних ритуалів.

Не встромляйте палички в суші, це дуже неввічливо. Якщо ви не знаєте, як користуватися паличками, суші прийнято їсти руками. З іншого боку, в Японії суші їдять руками справжні знавці та гурмани.

Не перекладайте їжу з палички на паличку, це нагадує інший буддійський похоронний ритуал - перебирання кісток.

Як їсти як місцеві

Харчуватися в місцевих ресторанах безпечно. Японські стандарти гігієни є одними з найвищих у світі.

Місцеві забігайлівки самообслуговування поширені повсюдно, де ви замовляєте в кіоску, розплачуєтесь карткою і отримуєте просту, але зазвичай смачну і, що найголовніше, дуже дешеву їжу.

Ці бістро дуже популярні серед японців для сніданків і вечерь.

Ця стаття може містити партнерські посилання, від яких наша редакція може отримувати комісійні, якщо ви натиснете на посилання. Дивіться нашу сторінку " Рекламна політика ".

Залишилися питання?

Якщо у вас є запитання або коментарі щодо статті...

0 коментарі

Увійдіть до Cestee

... світова туристична спільнота

Продовжуйте з Google Продовжуйте у Facebook

Ще не маєте свого облікового запису? Зареєструйтеся